Ako pomôcť druhým

03.06.2016 19:47

V dnešnom uponáhľanom a pretechnizovanom svete už málokedy stretnete ľudí, ktorí sa zaujímajú o to, ako sa máte alebo cítite. Nezištná pomoc, porozumenie, dobrá rada či ochota podeliť sa s ostatnými o niečo sa v súčasnosti cenia viac ako zlato. 

Aby tieto nádherné ľudské cnosti z nášho života úplne nevymizli, zapojili sme sa tento školský rok do programu Zippyho kamaráti. Prostredníctvom modelových situácií sme sa postupne učili, ako si tieto dobré vlastnosti nielen osvojiť, ale ich aj v kontakte s ostatnými naplno využívať. Vďaka rozmanitým aktivitám sme si vyskúšali množstvo situácií, do ktorých sa my, ako deti, môžeme kedykoľvek dostať. A ak by sme si aj v tej chvíli nespomenuli, ako sa máme zachovať, určite si budeme pamätať, že vždy sa môžeme spoľahnúť na svojich blízkych či ľudí, ktorým na nás záleží. A je úplne jedno, či sú to naši rovesníci, kamaráti z inej triedy, rodičia či pani učiteľka. Nikdy nesmieme zabúdať, že každý problém má riešenie a žiadna situácia nie je natoľko vážna, aby sme si s ňou nedokázali spoločnými silami poradiť.

Verím, že všetko, čo sme sa počas tohto programu naučili, budeme využívať nielen v prvej triede, ale aj v ostatných ročníkoch. Aby z nás vyrástli ľudia, ktorí majú nielen dostatok vedomostí, ale aj dobré a citlivé srdiečka.

A takto vyzerala naša rozlúčka so Zippym:

—————

Späť