Ako si udržať kamarátov

22.01.2016 21:46

Dokážete si predstaviť život bez kamarátov? Ja teda nie. Bolo by veľmi smutné, keby sme nemali nikoho, komu by sme sa mohli zdôveriť či posťažovať. Nikoho, s kým by sme sa mohli pohrať, vybehnúť na dvor, pobicyklovať či len tak porozprávať. Preto je dôležité vedieť, ako si dobrého kamaráta udržať. Odpovede sme hľadali v ďalšom príbehu o dvojičkách Leele a Tigovi a ich kamarátoch.

Následne sme si vyskúšali, ako sa cíti niekto, kto je kamarátmi odmietnutý. Často sa v našej triede stane to, že keď sa chce k dvojici hrajúcich detí pridať tretí, odoženú ho od seba. Ako sa takýto človek cíti, sme si vyskúšali pomocou jednoduchej hry. A verte mi, nebolo to veru nič príjemné.

Z dnešnej hodiny sme si zapamätali niekoľko dôležitých vecí. Predovšetkým to, ako by sme sa mali k sebe správať: s rešpektom, počúvať jeden druhého, navzájom sa pekne oslovovať, pomáhať si a pekne sa spolu hrať. Ak sa budeme riadiť týmito pravidlami, určite nebudeme mať o kamarátov núdzu a budeme mať stále takú dobrú náladu ako slniečko na našich hodnotiacich kartičkách :o).

—————

Späť