Kto je Zippy?

23.10.2015 17:26

Konečne sme sa dozvedeli, kto je to Zippy. Týmto nezvyčajným menom sa pýši malý lúčny koník, ktorého doma chová chlapec menom Tig. Dnes sme sa zoznámili nielen s ním, ale aj s jeho sestrou Leelou a kamarátkou Sandy. Dozvedeli sme sa, čo majú radi, kedy sú smutní a čo ich dokáže rozveseliť.

Na chvíľu sme sa zamysleli nad tým, ako je to s nami. Veď aj my sme niekedy smutní. Dokonca až tak, že nám vyhŕknu slzičky alebo si aj poplačeme. Rozprávali sme sa o tom, kedy sme boli najsmutnejší a následne sme to aj zachytili vo svojich kresbách. Našťastie, smútok netrvá večne a existujú veci, ktoré nás z takejto neradostnej nálady dokážu vytrhnúť. Väčšinu detí rozveselí slnečné počasie, dúha na oblohe, výlet s rodičmi, malý darček alebo domáce zvieratko. To je dobre, ža sme si tieto pekné okamihy pripomenuli. Odteraz vždy, keď na nás padne smútok, budeme vedieť, čo robiť, aby sme sa ho čo najrýchlejšie zbavili.

A keďže sme nechceli, aby ani náš Zippy bol smutný z toho, že cez víkend zostane v triede sám, rozhodli sme sa, že si ho vždy niekto zoberie domov na návštevu. Ako prvá ho dostala (po napínavom losovaní) na sobotu a nedeľu Natálka. K Zippymu sme jej pribalili aj pamätníček, do ktorého nakreslí to, čo spolu za tieto dni zažili. Už sa tešíme, kedy Zippyho prinesie späť, aby sme sa dozvedeli, čo pekného sa im za tieto dva dni pritrafilo.

Nakoľko je Zippy ešte úplne malým lúčnym koníkom, bude v našej triede na neho dozerať jeho mama. Našli sme jej čestné miesto na najvyššej skrini v triede, aby odtiaľ mala dobrý výhľad. Pevne verím, že bude spokojná s tým, ako sa o neho postaráme.

—————

Späť