Olympijský festival Slovenska

15.06.2016 20:20

Olympijské hry boli pôvodne celogrécke súťaže pravidelne usporadúvané raz za štyri alebo päť rokov. Trvali jeden deň a pozostávali len z behu na štadióne.

Našťastie, naše športové súperenie bolo na Olympijskom festivale Slovenska omnoho pestrejšie. Súťažili sme nielen v behu na 60 metrov, ale i v hode tenisovou loptičkou a v skoku do diaľky z miesta. Okrem hlavných olympijských disciplín sme si zmerali svoje sily aj v doplnkových súťažiach ako preťahovanie lanom, skok vo vreci, beh šikovnosti, preskok cez švihadlo, chôdza na chodúľoch a krúženie kruhom. Mnohí súťažiaci mali toľko energie, že si samy zorganizovali ešte naháňačku, skrývačku či skupinové hádzanie lietajúcim tanierom. Spomedzi ponúknutých disciplín nás veľmi zaujalo aj kolektívne kreslenie olympijských motívov na asfalt. Dievčatá spoločnými silami znázornili najobľúbenejší kolektívny šport - futbal. Nezabudli dokresliť ani hlavný symbol OH, farebné kruhy predstavujúce jednotlivé kontinenty.

Napriek tomu, že sme boli v spoločnej kategórii s druhákmi, sa nám podarilo získať  tri medaily:

  • 2. miesto -  hod kriketovou loptičkou (Tomáško Varga, 23 metrov)
  • 2. miesto - preťahovanie lanom (Samko Brnák, Alžbetka Horáková, Jakubko Janco, Karolínka Mešková, Simonka Pilátová)
  • 2. miesto – kresba na asfalt (Laura Matejková, Karolínka Mešková, Natálka Mihálová, Lenka Sláviková, Sárka Štefancová)

Strávili sme príjemný deň plný nových zážitkov a skúseností. Sľúbili sme si, že čas, ktorý nám zostáva do ďalšej olympiády, strávime poctivým tréningom. Aby naše nohy boli ešte rýchlejšie, ruky mocnejšie, telo obratnejšie...

—————

Späť