Svetový deň – pohybom k zdraviu

10.05.2016 19:49

Svetový deň – pohybom k zdraviu bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou  v roku 2002 a oslavuje sa od roku 2003. Poukazuje na problém pohodlného sedavého spôsobu života a z toho plynúceho vzrastajúceho počtu ochorení spôsobených nezdravou výživou a nedostatkom pohybu. Cieľom tohto dňa je zvýšenie verejného povedomia o zdravom životnom štýle založeného na dostatku primeraného pohybu. Aby sme ukázali, že my nepatríme ku generácii, ktorá bez mihnutia oka uprednostní vysedávanie pri počítači pred vychádzkou do lesa, rozhodli sme sa do tohto dňa aktívne zapojiť. Nakoniec, ani nás to nestálo tak veľa premáhania. Veď ktorý žiak by nevymenil klasické vyučovanie za športové aktivity v prírode? Čas strávený na čerstvom vzduchu totiž plynie nielen omnoho rýchlejšie, ale najmä príjemnejšie. 

Po úvodnej rozhlasovej relácii sme hneď ráno vyrazili smerom k neďalekému parku v Klobušiciach. Po krátkom organizovanom pochode vo dvojiciach sme sa vrátili na školský dvor. Tam na nás už čakali športové disciplíny zamerané na precvičenie celého tela: hod lietajúcim tanierom, loptou, skoky a poskoky s loptou i bez, prenášanie predmetov, beh z rôznych polôh... Na svoje si však prišli aj milovníci futbalu a basketbalu. Na záver tohto dňa nás totiž v telocvični čakalo vystúpenie freestylovej skupiny Hands up crew. Videli sme nezabudnuteľnú show plnú trikov, akrobatických kúskov, ale najmä zábavy. Vystúpenie bolo bohato popretkávané súťažami, v ktorých mali deti možnosť ukázať svoju fyzickú zdatnosť. 

Hoci freestyle je mladou športovou disciplínou, za veľmi krátky čas si dokázala nájsť veľmi veľa priaznivcov. Dôkazom toho bolo i to, že táto show rovnako nadchla prvákov i deviatakov. Som si istá, že po dnešnom dni získa ďalších priaznivcov aj z radov našich žiakov. 

—————

Späť