Divadelné predstavenie "Ferdo Mravec"

05.02.2016 21:03

Máloktoré dieťa v dnešnej dobe pozná Ferda Mravca a jeho neuveriteľné dobrodružstvá. To, na čom vyrastala celá generácia rodičov a starých rodičov je už dnes dávno zabudnuté a zapadnuté prachom. A pritom mnohí majú túto nezabudnuteľnú knižku Ondřeja Sekoru vo svojich domácich knižniciach a ani o tom nevedia.

Všetko sa však zmenilo po dnešnej návšteve Divadla Andreja Bagara v Nitre. Odvážny a vynaliezavý mravec, s typickou červenou šatôčkou okolo krku si za pár minút získal všetkých v sále. Veď koho by nenadchla jeho strastiplná a zároveň aj veselá cesta do sveta. Spoločne s ním sme prežívali všetky dobrodružstvá i nebezpečenstvá, ktoré sa mu po opustení mraveniska pritrafili. A že ich bolo neúrekom! Od stretnutia s večne namrzeným slimákom, cez skrotenie lúčneho koníka až po prvú lásku ku krásnej Lienke. Očami drobného hmyzu sme úplne inak vnímali také bežné veci, ako je napríklad dážď či búrka.

Popri mnohých úsmevných príhodách sme sa však dozvedeli aj niekoľko užitočných vecí. Napríklad, vedeli ste, že na svete je viac ako 11 tisíc druhov mravcov? Vďaka "všemúdremu" Chrobákovi Truhlíkovi, ktorý počas celého predstavenia nešetril nielen "užitočnými" radami, ale aj dobrou náladou, sme z 80 minútového predstavenia nespustili oči ani na chvíľu. Úsmevné spracovanie, úžasné kostýmy, akrobatické čísla a nezabudnuteľná scéna s otočným javiskom doslova prikovala k sedadlám veľkých aj malých.

Som si istá, že po dnešnom dni budú viaceré deti zvedavé aj na ďalšie dobrodružstvá vynaliezavého mravca. Stačí len prehľadať poličky či navštíviť mestskú knižnicu. A chrobačie príbehy opäť ožijú...

zdroj fotografií: oficiálna stránka DAB v Nitre (https://www.dab.sk/sk/hry/225/ferdo-mravec/)

—————

Späť