Návšteva predškolákov z MŠ v Ilave

18.03.2016 21:21

Už niekoľkoročnou tradíciou sa stala návšteva predškolákov v prváckych triedach. Sú zvedaví na tých, ktorí materskú školu opustili len nedávno a radi by sa dozvedeli, čo nové sa ich starší kamaráti stihli od septembra v škole naučiť. A prečo práve v tomto termíne? Onedlho ich totiž čaká zápis do 1. ročníka a do školy prídu aj so svojimi rodičmi, aby sa zapísali ako ozajstní žiaci a stali sa tak v budúcom školskom roku riadnymi prvákmi.

A keďže spolu so škôlkarmi  mali prísť aj pani učiteľky, na ktoré deti s láskou spomínajú, panovala v triede už od prvej hodiny napätá atmosféra. Aj keď všetci vedeli, že predškoláci prídu až po veľkej prestávke, netrpezlivo ich vyzerali z okna už od rána. Prvý ich zazrel Timko. Jeho výkrik: „Už idú!“, odštartoval  v triede obrovské „Hurá!“ Po rozpačitom príchode nastalo srdečné zvítanie. Posadali sme si na koberec a hostí sme usadili do lavíc.  Za ten čas, ktorý strávili v našej triede, sme sa im snažili ukázať všetko, čo na vyučovaní bežne robíme. Počítali sme, čítali, písali a dokonca aj čarovali. Najviac ich však zaujalo divadielko o cirkuse, ktoré sme im pyšne zahrali. Veď koľkí školáci sa môžu pochváliť tým, že divadelné predstavenie hrajú s vlastnými bábkami a podľa vlastných veršovaných textov?

Veľmi rýchlo sme zistili, že z týchto predškolákov budú dobrí prváci. Nielenže všetci vedeli napočítať do 10, ale poznali aj niektoré písmená. Mnohí  sa vedeli dokonca aj podpísať. Myslíme si, že sú do školy dobre pripravení a úlohy, ktoré ich čakajú na zápise, hravo zvládnu.

Lúčili sme sa v dobrej nálade a po spoločnej piesni.  Pred odchodom sme im okrem darčekov dali aj sľub, že ako druháci im budeme vo všetkom pomáhať.

 

viac foto vo fotogalérii

—————

Späť