Školské vianočné trhy

15.12.2015 19:39

Keď sa december prehupne do svojej druhej polovice a do Vianoc už je len krôčik, začínajú sa ľudia pripravovať na najkrajší sviatok v roku - Vianoce.  Vyupratujú svoje príbytky, vyzdobia ich vianočnými dekoráciami a netrpezlivo očakávajú príchod Štedrého dňa.

Inak to nie je ani na našej škole. Stalo sa už niekoľkoročnou tradíciou, že v tento čas sa vo vestibule 1.stupňa konajú školské vianočné trhy. Každá trieda sa na nich prezentuje svojimi originálnymi výrobkami. Jedinečné, vlastnoručne vyrobené venčeky, trblietavé svietniky či roztomilí anjelikovia sú len malou ukážkou toho, čo dokážu šikovné rúčky žiakov pod vedením svojich triednych pani učiteliek.

Každý, kto zavítal na tieto trhy, musí potvrdiť, že nevedel, kam skôr „oči podieť“. Kým žiaci štvrtých ročníkov sa predháňali v tvorbe najrozmanitejších stromčekov a venčekov, lavice tretiakov prekypovali nádhernými pozdravmi a pestrofarebnými ozdobami na stromček. Zahanbiť sa nenechali ani naši najmladší. Druháci sa pochválili voňavými perníčkami, striebornými zvončekmi, papierovými Mikulášmi a vianočnými záložkami. Milo nás prekvapili aj naši prváčikovia. Hoci chodia do školy len štvrtý mesiac, dokážu so štetcom a nožnicami rovnaké divy ako ich starší kamaráti – usmievaví snehuliaci, prepletané čiapočky, snehové vločky, netradičné šperky či záložky pre šťastie sa hravo vyrovnali ostatným vianočným výrobkom. Rodičia a starí rodičia nešetrili chválou. A veru zaslúžene. Veď do každého z výrobkov vložili deti aj kus svojho srdiečka. Láskavého, čistého a úprimného.

Prajeme všetkým, aby prežili Vianoce plné pokoja, radosti a porozumenia. Nech čaro vianočných dní zostane v každom z nás čo najdlhšie. Aby ľudský úsmev, podaná ruka či ochota odpúšťať neboli len vianočným darom, ktorým obdarujeme svojich blízkych raz do roka. Správajme sa k sebe tak, akoby Vianoce trvali po celý rok.

—————

Späť